266. Túraleírás: Magas Tátra harmadik nap

Harmadik, egyben utolsó napon a hazautazás várt ránk.
Képek                 Útvonal         Zakopane - Győr 360 km

Az utolsó nap is korán keltem, és örültem, hogy minden vizes cuccom megszáradt a radiátoron. Éppen ezen a napon volt a szülinapom, ezért jó érzés volt már hazafele készülődni az otthoniakhoz. Reggeli előtt kifizettük a szállást a házinéninek, akivel nehéz volt megértetni, (mert csak lengyelül értett) hogy külön akarunk fizetni, bankkártyával, és személyenként.
Reggelire hasonló a finom levest kaptuk, amit előtte este ettem az étteremben, és mindenkinek nagyon ízlett. Felmálháztuk a motorokat, tankoltunk, és elindultunk Árva vára felé.
Útközben megálltunk egy duzzasztó műnél, ahol arról beszélgettünk, hogy csak nem bírta ki az időjárás míg elhagytuk a Tátrát, és a biztonság kedvéért még egyszer eláztatott bennünket.
Útközben meg is száradtunk, és a Tátrától távolodva az idő is kezdett melegedni.
Árva váránál parkoló helyet kerestünk, és belépő jegyet vettünk. A belépő 6 Euro volt és a fotózásért is külön kellett fizetni 3 Euro-t. Ezért az összegért idegen vezetést is kaptunk, sajnos szlovák nyelven!
Egy idegenvezető lány vezetésével járhattuk be csak a várat, ami 2 óráig tartott.
Nagyon szép állapotban megmaradt az épület, ami múzeumként üzemel.

Érthető, hogy kötelező idegenvezetés volt, mert a több szintből és épületből álló labirintusban hamar el lehetett volna tévedni.
Mire mindent megcsodáltunk, nagyon elfáradva tértünk vissza a motorokhoz.
Evés, ivás, pihenés után útnak indultunk a 14-es út felé, ami közkedvelt a motorosok körében arra felé, a versenypályához hasonlító vonalvezetése miatt. Nagy forgalom után felüdülés volt a szerpentin felé lekanyarodni a Dolny Harmanecz irányába.
A szerpentin fele sok rendőrt láttunk, akik igazoltattak, és gondoltuk a motorosok miatt vannak itt. A szerpentin kezdeténél megálltunk pihenni, és kajálni. Összekaptuk magunkat, majd megálltunk a versenypályának használt 14-es út szerpentinjeinek tetején.
Itt fotóztam és videóztam a helyi srácokat, akik megállás nélkül fel- és vissza száguldoztak térd koptatóval. Tiszta superbike volt, ahogy feküdtek a kanyarokban. A Zoli és a Csabi visszamentek még egy kört, és bekapcsolták a kamerát is.......(lásd a lenti videó végén)
Mivel nagyon elidőztünk, kivettük az útitervből Bajmóc várát, és hazafele indultunk. Pár pihenő után Komárom következett, ahol elköszöntünk egymástól, és mindenki hazafele irányította a motorját.
Videó összefoglaló:
A három nap és az ezer km kifárasztott, és jól esett az otthoni pihenés.