263. Túraleírás: Grüner See Ausztria

Az esős május után végre megjött a jóidő! Másfél hónap (teljes május) után ismét túráztunk, és ismét a sógoroknál.       Képek       Útvonal
Terveztünk egy túrát Ausztriába Máriazell környékére, mert nagyon tetszett a csoportnak a 2011-es túra Máriazellbe. 30 fok feletti hőmérsékletet jósolt a meteorlógia, így nagyon könnyed szerelésben indultunk el. A találkozó 8-kor volt Abdán, majd 9-kor Hegyesben, és így már 5 motorral és 6 fővel léptünk át Burgenlandba.
Zoli Tryumpf-ja egy teljes felújításon, és matricázáson esett át, amit mind megcsodáltunk.
A szokásos 100 km lapos Kisalföld után mire elérkeztünk a hegyes-völgyes vidékhez belefutottunk egy országúti kerékpár versenybe. Először amikor megállították a forgalmat még bizakodtam, hogy nem azonos lesz az útvonalunk a biciklis versennyel, de sajnos több kilóméteren, és egy kellemes szerpentines szakaszon is a bicajosok mellett, nézők előtt kellett haladnunk.
Az 500 km-es össztáv miatt nem készültünk étteremben kajáláshoz, hanem mindenki csomagolt magának elemózsiát az útra.
Mivel ünnepnap volt többször is tankoltunk, nehogy belefussunk ismét egy kínos szituációba mint korábban. Ünnepnapon mentünk ki, és amikor tankolni szerettünk volna nem találtunk benzinkutat ami nyitva is volt, és teljesen kiürült a Zoli tankja. Több kilóméteren keresztül csak kis falvakon keresztül mentünk, és a kis kutak mind zárva voltak. Így üdítős flakonba kellett a szerencsétlenül járt társunknak benzint vinnünk.
Ezen a napon 4 alkalommal tankoltam, de semmi baj, inkább többször minthogy egyszer kifogyjon.
Itt már jártunk korábban:
Most nem mentünk fel, Máriazellben a főtérre, hanem egy parkolóból csodáltuk meg a tájat.
Úticélul egy kis tavat szemeltünk ki Máriazell közelében, a Grüner See-t.

A táj is és az utak is lenyűgözőek. Nem lehet betelni velük, akár hányszor is járok arra.
Egy csomó résznél már jártunk, de többedik alkalommal is érdekes, és szép.
Hazafele egy elterelés miatt változtatnunk kellett az útvonalon, de az mit sem rontott a napon.
Ausztriában még megtankoltuk a gépeket a jó minőségű osztrák benzinnel (amiből kevesebbet fogyaszt véleményem szerint) amikor a kúton nagy szaladgálás támadt, mert kigyulladt egy motor tankolás közben, de sikeresen eloltották.