262. Alsóőrs Open Road Fest avagy Harley Davidson találkozó a Balatonon 2014 június 7

Rövid élménybeszámoló a tesóm tollából:    Képek és videó
Minden évben elmegyünk a Balatonra, hogy megnézzük a találkozó motoros felvonulását, mivel Magyarországon itt gyűlik össze évről évre a legtöbb motoros egy helyen.

Idei élmények és megállapítások:
  • Egyre kevesebben megyünk el a haveri körből. ( Idén csak rajtam kívül Peti jött motorral, a többiek kényelemből az autót választották.)
  • Autóval kétszer annyi időbe telik lemenni a Balatonra Győrből, mivel én kb. egy órával később indultam motorral, mint a többiek autóval, de már a zirci tesconál utolértem őket.
  • 10.30 órakor még az alsóőrsi camping bejáratánál csak lézengtek a motorosok, mindenki az utolsó pillanatban ment oda valahonnan a balcsi partjáról a felvonulás 12.00 órai kezdetére, ennek ellenére szép számban összegyűlt a nép.
  • A felvonulókat idén is Balatonfürednek a Csopak felőli oldalán lévő emelkedő mellett található kerékpáros pihenőtől néztük meg, ahol le van zárva az út ilyenkor az autósoknak a felvonulók miatt, így négy sávon jöttek a motorok, és jól beláttuk a kígyózó sort.
  • Idén szerintem kevesebb motoros gyűlt össze a felvonulásra, mint tavaly, ennek ellenére 25-30 percig jöttek a különböző motorok folyamatosan, nemhiába ez az ország legnagyobb motoros rendezvénye. ( Készítettem egy rövid videót, szorozzátok meg hússzal. )
  • Az időjárás kedvezett a rendezőknek, motorosoknak. mindenki kivetkőzött magából, mi is nyitott kabáttal motoroztunk, a felvonuláson a motorok utasainak legjellemzőbb viselete a bikini volt. A 30 fok, az harminc fok, na meg remek alkalom egy ilyen rendezvény megmutatni az előnyös formákat.
  • Megpróbálkoztunk egy étteremben a magyar vendéglátással, de nem jártunk szerencsével, sikerült olyan magyaros babgulyást rendelni 1500-ért, ami vissza fog térni rémálmokban. Jellemző, hogy 9 emberből 4 babgulyást rendelt, na ők jól beválasztottak. Nem írom meg a hely nevét, mert kizárt, hogy ezt ilyen rosszul el tudják még egyszer készíteni.
  • 30 fokban motorosruhában az ember erős késztetést érez a Balaton partján arra, hogy csobbanjon egyet. Ezzel nem csak mi voltunk így, ezért elmentünk a tihanyi szabadstrandra ( szerintem nincs is már máshol ilyen ingyenes strand a Magyar Tenger partján ), ahol sorra vetkőztek alsógatyára a motorosok. Hála a teremtőnek, volt köztük több a gyengébb nemből is.
  • Miután az autósok megunták a strandolást elindultak hazafele. Mondtuk nekik, hogy menjenek nyugodtan, motorral úgyis utolérjük őket.  A cseszneki szerpentinen előztem meg őket, de szerintem észre sem vettek.
  • Bemelegítettünk a jövő heti Lengyelországi túránkhoz, Fecó fiam a cseszneki szerpentinen a hátsó ülésen döntögetett velem együtt a kanyarokban, bár néha már a kanyar előtt rákészült a következő kanyarra, amivel pont akkor billentette meg a motort, amikor éppen nem kellett volna. Erről le fogom szoktatni a jövőben, lesz hozzá még elég közös kanyarunk.  
                                                                                              öregbradersz