76. 2012.07.08 Ratten - összeszoktató túra

A múlt hétvégén ismét kitoltuk a gépeket a garázsból. A 30 feletti hőmérséklet miatt elhalasztottunk egy utat, de senki sem bánta, mert csak szenvedés lett volna a forró aszfalton. Helyette családi fürdőzés volt a vasárnapi program. Azt terveztük, hogy a négy napos túránk előtt elmegyünk egy felkészülő, és összeszoktató útra Ausztriába. A korábban kigondolt, gondosan megtervezett útra a szállást már a tél végén lefoglaltuk. Heten indulunk neki a Dolomitoknak, és korábban így együtt még soha sem motoroztunk. Az eltérő műszakrend és a kötelező családi programok miatt változó a túrázó gárda összetétele. Ezt az utat egy főpróbának szántuk, csak mi heten. Zoli a túravezetőnk kigondolt egy 485 km-es útvonalat és a nagy meleg sem tántorított el minket az indulástól, mert Ausztriában a hegyek közé már 30 fok alatti hőmérsékletet jeleztek. Korai indulást terveztünk a forgalom, és a meleg miatt. A szokásos helyen csatlakoztam a testvéremmel a csapathoz, és csak néztem mikor két ismeretlen gépet is láttam a sor végén.
Mire összeszedtünk mindenkit, és a túravezetőnk az élre állt, már 10 motoron 13 voltunk. Az igaz hogy nem 7, de legalább nem 14 mint múltkor. Fertőszentmiklósnál megcsodáltam Zoli új motorját. Időközben eladta az 1,8-as Suzuki Intrudert, és vásárolt egy új fehér Honda CBF1000T-t.
Gyönyörű a masina 3 db fehér gyári dobozzal, markolatfűtéssel, 1000 köbcentivel, 108 lóerővel, 96 Nm nyomatékkal, és 0 kilóméterrel.
A szokásos dobozról időzítővel készített csoportkép elkészítése után útnak indultunk Kópháza felé. Ezen a túrán konkrét uticél nem volt, ezért nehéz is volt a blogbejegyzést elnevezni. Sokszor megálltunk, de csak rövidebb időre, reggelizni, inni, vagy csak az alpesi táj szépségében gyönyörködni. Ausztriában hétvégén megáll az élet. Az utakon alig van forgalom, inkább csak a falvakban. Az üzletek, és pár kivétellel a benzinkutak is zárva vannak. Ennél ideálisabb körülmények nem is kellenek. Nem is írok többet, mert a képek magukért beszélnek.
Az egyik pihenőnél a csoportkép készítésénél segítséget is kaptunk.
a következő pihenőnknél, egy hűs vizű hegyi patak mellett álltunk meg.
A víz nagyon kellemes hűvös volt.

Hazafele már mindenki megéhezett, ezért Magyarországra érve kajáltunk egyet a Tercia étteremben.
Készítettünk "pár" képet is.