77. Élő webkamera képek a túraútvonalunkról

A négy napos túránk előtt körülnéztem a neten, hogy az érdekesebb látnivalóknál milyen idő van. Az első oldal amit találtam a Webkamera a Hohe Tauernről elég elrettentő volt. 
+2 Celsius fokot, és havat mutatott. Jobban elmerültem az oldal beállításaiban, és elindítottam a 15 percenként felvett fotókból a lejátszást és egy kicsit barátságosabb kép fogadott. A bal felső sarokban találod a hőmérsékletet. Meleg ruhát még július végén is vinni kell, és ha éppen párás felhős az idő, akkor akár 20 perc alatt is teljesen kitisztulhat.
Pár adat a Hochalpenstrasse-ról
Ausztria legmagasabb hegyi útja, tulajdonképpen a 107 -es jelzésű Glockner strasse része. 1930 - 1935 között épült és 1935. augusztus 3 -án adták át a forgalomnak. A Hohe Tauern természet védelmiterületen vezet át. Bruck felöl kb. 1800 m, Heiliegenblut felöl kb. 1300 m magasságot és 27 kanyart kell leküzdenünk a max. 12% -os emelkedésű úton. Motorunk pihenését valamint a csodálatos táj megtekintését, több parkoló biztosítja. Útdíj köteles út.

Bruck felöl indulva a Fuscher Ache patak völgyében haladunk.
Ferleiten -nél elhagyjuk a patak völgyét, majd 1205 m magasan a csodálatos Schleierwasserfall (Fátyol vízesés) mellett haladunk el.

Tovább haladunk Fuscher Törl felé, egyre magasabban vagyunk és egyre szebb a kilátás.

Fuscher Törl -nél 2428 m magasan hatalmas parkolót találunk. Kitérőt tehetünk az 1.8 km hosszú Edelweiss-strasse -én , a 2571 m!!!!! magas Edelweiss-spitze -hez. A kilátó toronyból 37 barab három ezres csúcsot láthatunk.

Fuscher Törl után lefelé haladunk. A Fucher Lacke tó után két alaguton megyünk át, a 117 m hosszú Mittertörltunnel -en és a 311 m hosszú Hochtortunnel -en. 1859 m magaságban találjuk a Posthaus Guttal vendéglőt, ahol kezdődik a Franz-Josef-Höhe -re tartó 8.5 km hosszú Gletscherstrasse.

A Gletscherstrasse végén kialakított hatalmas parkolókban állhatunk meg. Elöttünk a 3798 m-es Grossglockner csúcs, alattunk a Grossglockner gleccsere a Pasterce gleccser.

A gleccserre lejuthatunk néhány perces gyalogúttal, vagy fogaskerekű kabinos felvonóval (gleccservonattal). Felejthetetlen élményt ad egy séta a gleccseren.

Visszatérve a Posthaus Guttal vendéglőhöz, folytatjuk utunkat. Heiligenblut -nál érjük el a panorámaút végét.