74. Részletes túraterv: Dolomitok túra 3. nap

Zoli kollégám, aki általában a túravezetőnk összeállította a korábbi blogbejegyzésben már említett 4 napos túránk részleteit. Megosztom ezt Veletek naponkét, hogy mi lesz a forgatókönyv:
Útvonal: Dolomitok túra
3. nap

A reggeli után elindulunk, hogy megkerüljük a város fölé magasodó hegyet, ugyanis a túloldalon  vezet tovább az utunk. Első megállónk a San Pellegrino hágó lesz. (Ha valakinek egy ásványvíz jutna eszébe róla, akkor az nem a véletlen műve…) Ez ugyan alacsonyabban fekszik mint az előzőek („csak” kb. 1900m), viszont a panoráma nem kevésbé látványos. Mivel viszonylag nyitott a völgy, ezért kelet-nyugati irányban nagy távolságokra el lehet látni.
Továbbhaladva keletnek, leereszkedünk a völgybe, hogy a következő pihenőt az Alleghe-tó mellett tartsuk.

A tóparti megálló után ismét kellemesen kanyargós útszakasz következik, ami 2200m magasságba visz bennünket.  A Passo di Giau olaszországi túránk egyik legszebb szakasza.
Tiszta időben a hágóból káprázatos a panoráma.
Túránkat Cortina d'Ampezzo felé folytatjuk. A rendszeresen síelőknek ismerősen csenghet ez a név, ugyanis ez a rész Olaszország talán leghíresebb síparadicsoma. Ittjártunkkor, remélhetőleg nem kell megismerkednünk az időjárás zord oldalával.

A várostól mindössze 15 km-re van a következő célpontunk, a Lago di Misurina. A kis tó minden túlzás nélkül nevezhető festői szépségűnek.
Erre a napra tervezett utunk harmadánál járunk. A következő szakasz már egy hosszabb etap lesz Villa Santina irányába. Ha minden jól megy, a kora-délutáni órákban érkezünk ide, és tudunk egy ebédszünetet tartani. Ezután Tarvisio felé robogunk tovább, majd alig néhány km-re az olasz–szlovén–osztrák hármas-határtól átgurulunk Ausztriába.
Innen csak egy negyed órányi útra van Villach, ami a legnagyobb város, amit túránk során érintünk. Az óváros és a Dráva-part önmagában is megérne egy fél napos megállót, de erre sajnos nem lesz időnk.
Ehelyett továbbmegyünk észak felé, ahol Landskron várát nézzük meg közelebbről.
A szállásunk kb. fél órányira van innen, ami Afritz am See település mellett lesz. A Blue Mountain Hotel a városka melletti hegyoldalban található, kb. 1200m magasságban.