72. Részletes túraterv: Dolomitok túra 1. nap

Zoli kollégám, aki általában a túravezetőnk összeállította a korábbi blogbejegyzésben már említett 4 napos túránk részleteit. Megosztom ezt Veletek naponkét, hogy mi lesz a forgatókönyv:
Útvonal: Dolomitok túra

1. nap:

Indulás Győrből reggel 6-kor.
Hegyeshalomban csatlakozik Zoli a társasághoz és Ausztria felé vesszük az irányt. A Lajta hegység mellett elhaladva Kismarton (Eisenstadt) után Bécsújhely felé fordulunk, majd a Hohe Wand északi lejtőinél gurulunk be az Alpok hegyei közé. A 21-es úton továbbhaladunk nyugat felé. Kalte Kuchl-nél vetünk egy pillantást a Gasthof előtt álló motorokra, amiből valószínűleg lesz egynéhány…
 
Kb. fél órával később már Mariazell-ben állítjuk le a járműveinket. Ez a kisváros Ausztria egyik leglátogatottabb zarándokhelye (és rengeteg motoros gyűlik itt össze a nyári időszakban).

Egy rövidke városnézés és néhány falat elfogyasztása után a 24-es úton folytatjuk utunkat. Ezután a 25-ös, 115-ös, majd a 146-os út következik. Admont előtt tartunk egy kis pihenőt. Az itt lévő fogadóban el lehet fogyasztani egy üdítőt, kávét, teát…kinek mi tetszik.

A 320-as úton haladunk nyugatnak. Schladming-nál letérünk Ramsau felé, hogy megcsodálhassuk a Dachstein 2500m fölé magasodó csúcsait.

A rövid kitérő után visszatérünk az eredeti útvonalra. Kb. 80 km még hátravan az első napra tervezett utunkból. Az esti órákban érünk Rauris településre, ahol a Garni-Hotel Kaiserhof -ban lesz az éjszakai szállásunk. Vacsoránkat a falu egyik éttermében fogyasztjuk el.