118. Fotókönyv ajándékba

A december nem csak az utolsó hónapja az évnek. Ez a hónap az ünnepi készülődésről, az ajándékozásról, a pihenésről, a meghitt estékről, a feltöltődésről, az újév várásáról, és az óév lezárásól is szól. Ilyenkor megállunk, és nem csak előre, hanem egy kicsit hátra is tekintünk. Végiggondoljuk mik történtek velünk, milyen jó és rossz dolgok. Számot vetünk, és erőt merítünk a továbblépéshez. Az emlékezés legjobb formája a fényképek nézegetése. 
Ma is emlékszem a család első Beirette típusú fényképezőgépére. Micsoda komolynak számított akkor, ez a kis DDR technika. 
Beirette fényképezőgép
Külön kis táblázatot kaptunk az utcánkban lakó fotós Peti bácsitól, hogy milyen beállításokat kell használni a különböző fényviszonyoknál. A legjobb az volt, hogy a film előhivatása után mindenkinek újdonság volt, hogy korábban mit is fotóztunk, és az igazából hogyan is sikerült.

Az első saját gépem, egy automata Edixa volt, amivel a korábbi gépekhez képest nem lehetett rossz képet kattintani.
Ebből az időszakból állnak a kisebb nagyobb fényképalbumok a polcunkon. Azért a papírképeknek varázsa van a számítógépen, vagy TV-n nézett képekkel szemben. Manapság a digitális fényképezés korában tucatszám készítjük a képeket, és archiváljuk mindenféle adathordozón. 

Ezen apropóból kezdtem el már november közepén a 2012 motoros túrákon készített közel ezer fényképből egy válogatást fotókönyv formájában készíteni. December elejére el is készültem vele, bár több hosszú estét is rá kellett szánni, mire minden a megfelelő formában a helyére került.

Te is elkészítheted saját fotókönyvedet. Az eljárás nagyon egyszerű. 
Töltsd le az oldalról a programot amivel össze tudod állítani a saját albumodat. Válogasd össze a legjobban sikerült képeidet, amiket kinyomtatva szeretnél látni. Válaszd ki a megfelelő méretet, és papír minőséget. Állítsd össze az albumot, készíts bele feliratokat az eseményekről. Töltsd fel az elkészült albumot, és válaszd ki, hogy hol kívánod átvenni az elkészült könyvet. És már készen is van egy személyes emlékeket tartalmazó maradandó emlék.
Lesz még egy fotós ajándék a fa alatt: