112. Múzeumba került a Csendes-óceánt "átúszó" Harley

A5.hu - 2012. október 30.
Rozsdássága a szépsége
A több mint egy éven át a tároló konténerében hánykolódó Harley Davidson végül a Csendes-óceán átszelése után múzeumba került, hogy emléket állítson a 2011 márciusában bekövetkezett földrengés és szökőár áldozatainak.
Harley Davidson FXSTB Night Train
A Milwaukee-ban található múzeumba került az a Harley Davidson, amit a tóhokui földrengés által keltett szökőár taszított az óceánba szállító konténerestül. A motor több ezer kilométert hánykolódott a habokban mire partra vetődött egy kanadai szigetnél.
A Harley Davidson FXSTB Softail Night Train eredeti tulajdonosa egy bizonyos Ikuo Jokojama, aki Japánban él és a 2011 márciusában történt katasztrófában elvesztette jó néhány rokonát és barátját. A konténerestül Brit Kolumbiai partra vetődött amerikai motorkerékpár származását a rozsdás rendszám beazonosításával sikerült megoldani. A Harley Davidson fel is ajánlotta Jokojama-nak, hogy készségesen visszaszállítják neki a jogos tulajdonát képező Softail-t, de azt Ő visszautasította. Valószínűleg egy ilyen katasztrófa után már nem lenne kedve motorozgatni ezért felajánlotta, hogy állítsanak vele emléket a földrengés és az utána következő cunami áldozatainak.

„Ez több mint lenyűgöző, hogy az én motorkerékpáromat találták meg a Kanadai partoknál azok után, hogy több mint egy évig hánykolódott a Csendes-óceánban,” nyilatkozta Jokojama, és hozzátette: „örömömre szolgálna, ha a jelenlegi állapotában kiállításra kerülne.”