96. Kilátók Győr környékén

Az őszi rövid napsütéses délutánokat kihasználva a hétvégén felkerestünk motorral pár kilátót Győr közelében. Győrújbarát, Nyúl és Ravazd falvakban.

Győrújbaráton a korábbi egyszerű, és viszonylag alacsony fa kilátó helyére új és magasabb kilátót építettek. Kialakítottak egy szép játszóteret, és felvezették az ivóvizet is.  
Győrújbarát - a régi kilátó
az új kilátó

 
panorámakép a kilátóról Pannonhalma felé
Győrújbarát után a küvetkező falu Nyúl. A hegyoldalra felkapaszkodva csodálatos kilátás tárul elénk, és egy kis séta után az erdőben megleljük az 1977-ben az Állami földméréskor épült kilátót.
a kilátó belsejében nem a tisztaságot és a biztonságot emelném ki, de azért érdemes felmászni
Panorámakép a Nyúli kilátóról Győr felé
Naplemente
a hazaút már félhomályban
a kivilágított nyúli pincesor
sajnos csak ennyi fért a napba, de elhatároztam, hogy legközelebb folytatom.
A következő hétvégen felhívott Zsolti barátom, hogy csavaroghatnánk egy kicsit, az ebéd utáni kellemes napsütésben. Mivel már régóta terveztünk egy közös motorozást mióta felújította az ETZ-t, nem mondhattam nemet. Így folytattuk a kilátó túrát Ravazdra.
útra kész az ETZ
A Tényő és Ravazd közti erdei út ősszel is gyönyörű. Nem is siettünk rajta nagyon, mert gyalogosan túrázókkal, és bicajosokkal is találkoztunk.
Ravazdon a falu fölé épített kilátót már régóta terveztem megnézni, de eddíg még nem találtam meg a felvezető utat. Most valahogyan ráéreztem, hogy merre kellene keresni, és egyszerre odataláltunk.

Panorámakép a kilátóról Pannonhalma felé
a kilátón ilyen ismertetők segítenek a tájékozódásban
Pannonhalmán az Apátság közelében még van a Boldog Mór kilátó amit tervezek meglátogatni. Egy naposabb őszi délutánon remélem lesz rá alkalmam.