93. A bátrak versenye Balassagyarmat 2012.09.16

A bátyám tollából egy élménybeszámoló: Balassagyarmat 2012 MAMI Kupa
2012.09.16-án egy szép őszi napon kirándulni mentünk a gyerekekkel. Megkérdeztem őket előző nap, hogy lenne e kedvük motorversenyt nézni, és egybehangzó igen volt a válaszuk. Mondtam, hogy messze megyünk, ezért 7 órakor kelünk, de nem ellenkeztek. Irány Balassagyarmat, és a MAMI kupa. A navi szerint Komáromnál ki kell menni Szlovákiába, és csak Balassagyarmatnál kell visszajönni, ez így Győrtől 160 km. Mintha a navi is tudná már, hogy a tótoknál sokkal jobb utak vannak, mint nálunk. Szóval olyan jó kis hullámos, élvezetesen kanyargós, és sima utunk volt végig vasárnap reggel. Eldöntöttem, hogy erre motorral is eljövök egy másik alkalommal, de szigorúan vasárnap reggel, mert ilyenkor még rendőr sincs. A városba érve aztán egyszerre megcsapott minket a motorverseny-hangulat. A belváros lezárva, a magyar TT-nek nevezett utcai pálya kibólyázva, az üveghangú kétütemű versenygépek illata pedig belengte a szervízparkot.
Jól nézd meg, az egy Simson blokk!
Minden szerelő és versenyző előtt le a kalappal, az amatőrtől a profikig mindenki hatalmas nagy alázattal viszonyult a koros technikához, és egymás iránt. Olyan volt az egész, mint egy nagy család, a magyar motort szeretők, magyar motorversenyzők családja.
Oldalkocsival
Itt volt látni- és fényképeznivaló bőven, de én ott elakadtam, amikor egy srác egy méretes laposreszelővel faragta a simson dugattyú alját csak úgy érzésre. És természetesen teljesen jó lett, a gép pöpecül teljesített.

Versenyre készen
Mivel erősen vonzódom a régi patinás járgányokhoz, minden igényemet kielégítették a látottak. 
Épített Pannonia
És valódi versenyt láttunk, de még a bemelegítés és időmérök is élvezhetőek voltak.
Az MZ-k voltak a leglátványosabbak,   

a robogósok a leggyorsabbak,
a simsonosok pedig a kedvencek.
A klasszikus versenygépek hangja pedig a fülnek volt maga a menyország.
Voltam már a 24 órás kunmadarasi versenyen tiszteletbeli csapattag, de ennek a versenynek más volt a hangulata, ezért eldöntöttem, hogy megjelölöm a facebook-on a szervező MAMI-t, és egy futamon jővőre is ott a helyem. Ki jön velem?

Képek (212 db az eseményről)

Pár videó: 

Balassagyarmat 2012 MAMI Kupa Onboard

Lecso & KisDio baleset @ Balassagyarmat 2012.


MAMI KUPA BALASSAGYARMAT 2012.wmv
MAMI pályaverseny Brezován - lassított videó