29. 2011.09.10-11 Mecsek rally IRC

Ezer éve terveztük a tesómmal, hogy motorral kellene menni rallira, és akkor át tudnánk menni több szakaszra is. Ezer éve terveztük, hogy több napra kellene menni, hogy ne csak pár szakaszt lássunk. Ezer éve terveztünk valami nemzetközi mezőnyt megnézni. Na ezt a hármat, most mindet összehoztuk. Motorral ellátogattunk az első magyar IRC rally futamra.
Mindketten motorral mentünk, szombat reggel fél hétkor indultunk. 10 órakor kezdődött Orfűn a 2. gyorsasági szakasz. Elmentünk kb. egy kilométer kocsisor mellett, és leparkoltunk az útlezárás mellé a fűben ahol már álltak a sátrak. Az egyik sátornál megkértük a lányokat akik az ebédet főzték, hogy bepakolhatjuk e a cuccunkat. Kabátot tanktáskát betettük, sisakokat rázártuk a motorra és besétáltunk a gyorsra. Úgy mentek el az S2000-es autókkal a Mikkelsen, Kopeczky, Loix, hogy ilyen borsózós élmény és hanghatás talán egy két wrc-nél volt régen. Itt elment a teljes nemzetközi mezőny, és a magyarok bajnokság tagjai is. Miután a szakasz végén az egyik kanyarban a kitett 2db útszéli gumiból eltűnt az egyik, a mezőny levágta a kanyart, és nagyon felhordta az útra a padkáról a murvát, kicsúszott nyolc autó a mezőny végéről. Innét a szakaszt etapra tették, és mindenki csak átgurult. Itt vártuk a ladákat, de nem jöttek. Ekkor átmentünk a 4-es szakaszra a Hetvehely – Nyárásvölgyire motorral, pólóban, és ismét elmentünk az összes parkoló kocsi mellett. Ezt autóval csak egy óra gyaloglással lehetett volna, de akkor meg nem érsz át a másik szakaszra. Hetvehelynél is letettük a motorokat a lezárás mellé a fűre, és besétáltunk. Emelkedő volt, és ezerrel sütött a nap. Jól felgyalogoltunk, és beálltunk egy balos kanyarba. Itt jó volt a hangulat, beszélgettünk zirciekkel. Elképesztő volt a tempó, nagyon precíz és bevállalósak voltak. Mivel nem volt lenyírva az út széle, ezért mindenki a pályán bandukolt. Ez a szakasz ment este nyolckor is, de etap is lett a sok úton sétáló néző miatt. Visszamentünk motorral Orfűre ahol ismét ment a mezőny, és megnéztük hogy mennek a Camping előtti parkolóban, és fel a dombra. Itt kétszer haladt el a mezőny, és rengeteg néző volt. Itt már láttuk a mezőny végét is, ahol Ladák, és utolsóként egy Wartburg ment!
Este a sátornál meghívott minket egy bográcsos vacsorára a lány aki főzőcskézett, és vigyázott a cuccunkra. Ati találkozott ezzel a csapattal Szurdokpüspökiben a Zaszti talin, és emlékeztek egymásra. Már sötétben elgurultunk Siklósra aludni az ottani Rendőrkapitányságra. Itt már Atiék aludtak két éve, és ismerte a járást. Éppen csapat összekovácsoló batyus buli volt a helyi rendőröknek, ahol minket is vendégül láttak. Jót beszélgettünk, és ittunk 2*2 deci villányi vöröset amitől hamar elaludtunk. Vasárnap reggel csináltunk pár fotót a várnál, és vettünk enni – innivalót. Elmentünk Pécsre a szervizbe, és nagyot csodálkoztam, hogy milyen gyönyörű tájon mentünk keresztül előtte nap sötétben. Siklós, Villány, Pécs a Mecsek lábánál fantasztikus volt korán reggel motorról. Végignéztük a szervizt, ahol kaptunk a Magalhaestől egy Peugeot 207-es pólót, amit fel is vettem hétfő reggel melóba. Megtankoltunk, hogy hazafele már ne kelljen, és átgurultunk a híres Árpádtetői gyorsra, ahol láttuk a Ranga Lászlóról elnevetett utat. Nagyon könnyű volt a gyorsok között motorral közlekedni, és parkolni. Itt is lement a teljes mezőny, és láttuk végre a Historic résztvevőket is. Ezen a gyorson maradtunk, csak mivel a két gyors között megnyitották a pályát, legurultunk rajta motorral, az összes néző előtt. Eszméletlen kátyús volt a pálya alig lehetett rajta végigmenni motorral. A rajtnál letettük a gépeket, és ismét rábíztuk a záró emberre a dolgainkat. Mikor kiesett a Mikkelsen összetorlódtak a rajtnál a versenyzők, és akkor gratuláltam a Botkának a prológért. Akkor azt mondta, hogy ezt egyik versenyzőtársa sem tette meg. Ez meglepő, de akár hogy is ilyen még nem volt az IRC történetében. Itt már nem vártuk meg a teljes mezőnyt, mert indulni kellett haza, mert a gyerekeket 7-órára hozták haza az Atihoz. Eszméletlen meleg volt a hazaút, de jó volt a Balcsi part, meg a veszprémi, Cseszneki szakasz.
A cseszneki pihenőben
Éppen hazaestünk hétre, már vártak minket az udvaron. Feledhetetlen hétvége volt ahol a tesóm kamerázott, én meg ezret fotóztam. Biztos vagyok benne, hogy megyünk még rallira motorral!