142. Egy szombati nap a Prop-Tech-nél

ÁPRILIS 06. Ez már egy tavaszi nap a naptárban, de kora reggel, útban Győrből Esztergom felé ezt még nem lehetett érezni a Yamaha FZR nyergében ülve. Mivel a Peti barátom Suzuki GSX-F 750 gépe visszabeszélt neki ősszel, és nem vette a fordulatot, ezért elvittük az Esztergom-Kertvárosban található PropTech-műhelybe.
Bíztunk abban, hogy a szakik majd meglelik a hiba okát. Én pedig elkísértem, mivel már régóta tervezgettem egy fokozatkijelző beszerzését. A PropTech fejleszti és forgalmazza a Healtech Gipro X-tipe fokozatkijelzőt, ami univerzális, tehát régebbi, hagyományos karbis motorokra is felszerelhető.
Mivel a gyártó a beszerelését és beprogramozását is vállalta, ezért el kellett menni Esztergomba. A fokozatkijelző bent is volt a helyén kb. másfél óra alatt, és hibátlanul működött.
A GSX-F karbitisztítás, majd szinkronállítás után is torpant, majd kapott még egy kis plusz benzint is, de még mindig visszabeszélt, vagyis inkább nem énekelt szépen vissza, ahogy kellett volna.
Mi türelmesen vártunk, jól elvoltunk a tömény motoros környezetben a szénné tuningolt hayabusák, és turbós R1 között, de végül a szaki mégis úgy döntött, hogy a szombat délután már nem a motorszerelés ideje, és félbehagyta a hibakeresést a Suzukin.
Meg lesz az a hiba, abban biztosak vagyunk. Így fordult elő, hogy végül is a Peti barátom utas lett az FZR-en, de úgyis régen ült már egy jó motoron.
Hazafelé sokkal jobb volt az idő, és útközben egyszer sem akartam 7. sebességbe tenni a gépet, a Gipro jól tette a dolgát, megfelelően tájékoztatott. A céget és a műszert is bátran merem ajánlani mindenkinek. 
stierati

Képek