84. Extrém motorsport fesztivál Győr 2012

Monacoi hangulatot varázsoltak Győr utcáira a Nemzetközi utcai gokartversennyel.iválon. A száguldó gokart cirkusz, a mini Monaco ismét a győri utcákra költözött augusztus 17-20. között, rengeteg lóerővel, szenvedélyes motorhanggal és égetett gumiillattal – már a IV. alkalommal.
A Magyar Nemzeti Bajnokságon és nemzetközi gokart futamon tavaly 8 nemzet közel 150 pilótája mérkőzött meg - 10 kategóriában, egészen a 7 éves gyerekektől a masterekig. Idén is hasonlóan jó számokra lehet számítani, de ami már biztos, a verseny még izgalmasabb lesz: az elmúlt évek legsikeresebb nemzetközi gokart versenyzői indulnak a mezőnyben. A Rotax Világbajnokság jelenlegi címvédője Ben Cooper, és a korábbi helyezettek Josh Hart és Kancsár Ferenc a rajtrácshoz áll. 
A különleges gokart pálya az ETO Park több mint 2000 férőhelyes parkolója egy szakaszának, valamint a környező utcák lezárásával épül, ami kicsit kiemelkedik a parkoló síkjából, így a közönség minden apró, de fontos részletet figyelemmel kísérhet. S ha az élmény meggyőző volt, a látogatók maguk is nyomhatják a gázpedált, kipróbálhatják a bér gokart pályát, sőt nevezhetnek a 20-án megrendezésre kerülő Amatőr Utcai Gokartversenyre, amit ebben az évben vezettek fel a szervezők a programok közé, a hétfői nap attrakciójaként, bízva abban, hogy az autósport valóban aktív élményt jelent. 

A kommentátor mint mindig Kővári Barnabás. Tudjátok a zöld trabiból.
Riport közben az egyik fiatal versenyzővel
A fesztivált a gokartversenyen kívül drift-, rallye- és streetfighter bemutató és autókülönlegességek is színesítik, valamint egy különleges kiállítás. 
Az utánpótlás
 A szervezők a dicső múltat kiállítás képében is megidézik, ugyanis gokartos relikviákból, fotókból, cikkekből, különleges tárgyakból tárlatot rendeznek a győriek életében olya meghatározó ’70-80-as évek autó-motorsportjáról.
Varga Ákos - ALMA - legendás Dakaros járgánya
Magyar veterán motor kiállítás
A Monte Carlo Rallyt is megjárt legendás Trabi

A fesztivál a családoknak is tökéletes kikapcsolódást jelent: a technikai sportok mellett az állandó programokban lesz játszóház, ugráló vár, zorb, színpadi bemutatók, az estéket pedig szuperkoncertek zárják. Kállay-Sounders András, Brash Bence, SP és a Black II Black lesznek a sztárfellépők 2012-ben. Az eseményt 20-án este pezsdítő tűzijáték és élmények halmaza zárja.

A fesztivál helyszínén immár harmadszorra rendezik meg az Alexovics szlalom kupát, amitől bővebb infót az Arrabona Rally Klub honlapján találtok itt.